Mutfak Atölyesi

AMAÇ VE KAZANIMLAR

Kendi sağlığını devam ettirmesi için yaptığı öz bakım uygulamalarını yapmak, vücudunu ve giyeceklerini temiz tutmak ve temizlemek ve el yıkamasını doğru bir şekilde öğrenmek.

Besin kaynaklı enfeksiyonların ve zehirlenmelerin önüne geçmek.

Mutfağımızda bulunan makinaların ve araçların kullanmasını öğrenmek

Yiyecek maddelerinin güvenli bir şekilde kesim şeklini öğrenmek.

Proteinlerin , yaralı karbonhidratların vitaminlerin ve yağların insan vücudundaki kas, kemik ve beyin gelişimine faydalarını öğrenmek.

Kendi yaptığımız et ve tavuk sularının hem yemeklere lezzet verdiğini hem de içinde barındırdığı kalsiyum, fosfor ve sülfür gibi minerallerin sağlığımıza faydalarını öğrenmek.

Ey Aişe, çorba pişirdiğiniz zaman kabağını çok koyunuz. Zira kabak üzüntülü kimsenin gönlünü güçlendirir. Hadis-i Şerif. Gıdalar ile ilgili 34 hadisi uygulamalar ile birlikte öğretmek.

Sofra adabı ve görgü kurallarını öğrenmek.