Türkiye 2.si oldular. Ödüllerini Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat OKTAY’dan aldılar.

İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Asım Yaşar ve Abdullah Tosun, Dünyanın ikinci Türkiye’nin en büyük havacılık festivali olan  TEKNOFEST 2019’da Robotik Yarışmaları “Tasarla Çalıştır” kategorisinde girmiş oldukları yarışmadan 2. lik ödüllü alarak döndü.Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçen  yıl 13’ncüsünü düzenlediği Uluslararası MEB Robot Yarışmasında “Tasarla Çalıştır” kategorisinde ilk 20, “Hızlı Çizgi İzleyen Robot” kategorisinde ilk 30 ve “Yumurta Toplama” kategorisinde ilk 20’ye giren 70 takım, 17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST’te  finalist olarak yarıştı. Milli Eğitim Bakanlığı birimlerince yapılan faaliyetler ve projeler ile öğrencilerin robotları, Bakanlığın standında teknoloji severlerle buluştu.TEKNOFEST 2019 Robotik Yarışmaları Tasarla Çalıştır kategorisinde okulumuz öğrencileri Türkiye 2. oldular.

Paylaşmak Güzeldir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.